Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected] Кадър бТВДнес в 11 ч. имаме обявен

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Кадър бТВДнес в 11 ч. имаме обявен
Коментари Харесай

Туристическият бранш: Мерките за нас не работят, а парите много се бавят. Ангелкова каза, че нищо няма да направи за нас

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected] 

Кадър бТВ

Днес в 11 ч. имаме разгласен митинг за туристическия отрасъл. Нашият митинг не е политически, а против неглижиране на проблемите, които имаме последните месеци. Неглижира ги някогашния ни министър по туризма. 5 месеца бяхме неглижирани, изключително ние, туроператорите. Проблемите, които имаме е, че работим с български жители, които са си предплатили почивките и тези пари се намират в снабдители. Част от тях съумяваме да върнем, само че огромна част от сумите не престават да стоят в чужбина. Това разяснява в ефира на бТВ Павлина Илиева от Обединение " Бъдеще за туризма ".

Около 320 000 български жители имат предплатени екскурзии и почивки от началото на годината за сезон 2020, добави тя. 

В нашето обединяване, което се случи по време на рецесията, към този момент членуват към 380 юридически лица, наши сътрудници. Плюс 27 НПО-организации, изясни Илиева. 

През последните пет месеца имахме доста сложна връзка с министър Ангелкова. В един миг стана ясно, че тя няма да поеме ангажимент към нас, изключително пък с туроператорите, които се занимаваме с произлязъл туризъм. Тя сподели, че за нас няма да направи нищо. Нейното схващане беше, че ние изнасяме капитала в чужбина, т.е. ние не изнасяме капитал, а нашите клиенти влагат в личните си почивки, които са в чужбина, изясни Илиева. 

Тези ограничения, които ги има, в действителност не стигат до нас, тъй като ние не работим. Ние не можем да пътуваме в чужбина. Има едни издихания към Гърция, които евентуално и те скоро ще спрат. Всички останали страни за нас са затворени. Ние не пътуваме, надлежно не работим. Парите по другите ограничения доста закъсняват и не се знае по какъв начин ще се случат нещата. Имаме съответни претенции, които сме сложили пред новия туристически министър, разяснява тя.

И добави, че големият проблем пред туристическия отрасъл, който се занимава съответно с туризъм в чужбина, няма никакъв небосвод за това по кое време компаниите ще могат още веднъж да проработят, защото границите за България са затворени. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР